Kynologie v roce 2018

17.01.2019 20:54

Lesní zkoušky dne 14. července 2018 organizované OMS Rakovník proběhli v honitbě mysliveckého spolku Hlavačov Lužná. Na startu bylo 6 psů, dva jezevčíci, tři jagteriéři a jeden border teriér. Byly úspěšně zadány 4 první ceny, jedna druhá a jedna třetí. Bojovali jsme s horkem a menším počtem zvěře (což
v tom horku je logické), ovšem zkoušky jako vždy perfektně zorganizované. Velkou obětavost a připravenost předvedli vůdci se svými psi a také rozhodčí, kteří  do 17 hod. poctivě a trpělivě psi prověřili. 

 

Dne 15. července 2018 uspořádal OMS Rakovník barvářské zkoušky ve spolupráci s mysliveckým spolkem Hlavačov Lužná. Za velice krásného počasí a v lokalitě Brůdek se odehráli barvářské zkoušky. Po zahájení, vet. prohlídce se do honitby vydalo 11 psů, posuzovali: vrchní rozhodčí Ing. Hamřík, rozhodčí p. Kapoun p.Petrbok pí.Spalová a p. Spal.  Velmi pěkné výkony psú a vůdců se odrazili i na hodnocení, povětšinou v I. cenách, tři druhé ceny, o pořadí nám rozhodovaly vázené a volné disciplíny a věk a chovnosti. Perfektně připravené zázemí, práce v terénu personálu, občerstvení přinesli krásné zážitky a spokojenost vůdců a rozhodčích s koronou.

 

Po oba dva dny se na start zkoušek postavila jezevčice Berit z Krásné doliny s vůdkyní Hanou Kneřovou a po oba dva dny se umístily na krásném druhém místě, v první ceně. Berit pak úspěšně reprezentovala naše sdružení na srpnových zkouškách ZVVZ na Louštíně. Tyto zkoušky s plným počtem vyhrála.